Press Releases

21 April 2021

Acacia Pharma wordt nieuwe Industry Supporter van de American Society of Anesthesiologists

Cambridge, VK en Indianapolis, VS – 21 april 2021, 07:00 CEST: Acacia Pharma Group plc (“Acacia Pharma” of de "Onderneming”) (EURONEXT: ACPH), is een onderneming die farmaceutische producten voor hospitaalgebruik ontwikkelt en commercialiseert, gericht op een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen ondergaan zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie bij kanker. De Onderneming meldt met trots dat ze tot nieuwe Industry Supporter van de American Society of Anesthesiologists (“ASA” or the “Society”) is benoemd.

Het Industry Supporter-programma van ASA werd in 2010 gelanceerd en is beperkt tot tien deelnemende organisaties. Deelname is bedoeld voor ondernemingen die zich willen onderscheiden door een hoge betrokkenheid bij de opleiding van anesthesiologen, het anesthesieteam en de ontwikkeling van het specialisme.

Als Industry Supporter zal Acacia Pharma een sterke, wederzijds voordelige relatie uitbouwen met de anesthesiologiegemeenschap. Daarbij zal de Onderneming ook de samenwerking tussen artsen-anesthesiologen en de industrie versterken. Acacia Pharma zal op die manier ook een bijdrage leveren tot de waarde die de ASA biedt aan patiënten en het publiek: het jaar rond biedt de vereniging ondersteuning van onschatware waarde aan ASA-programma’s en aan andere prioriteiten in verband met de verbetering van perioperatieve zorg.

Dit programma geeft Acacia Pharma unieke opportuniteiten om in een strategische dialoog te treden met leiders in de anesthesiologie van over de hele wereld. Belangrijke ASA-evenementen zoals de ANESTHESIOLOGY®-jaarvergadering en de Practice Management™-conferentie bieden daartoe een ideale gelegenheid.

In de VS loopt momenteel de lancering van twee anesthesiologieproducten waarvoor Acacia Pharma FDA-goedkeuring heeft verkregen. Het eerste is een nieuw anti-emeticum dat inwerkt op dopamine , bestemd voor de behandeling en preventie van postoperatieve misselijkheid en braken (Post-Operative Nausea & Vomiting, afgekort PONV). Het is gericht om ook ingezet te worden als noodmiddel voor de behandeling van PONV, waarvoor een reële, onvervulde behoefte bestaat.  
Het tweede is een nieuw benzodiazepine dat is goedgekeurd voor snel-startende, kortdurende en omkeerbare sedatie tijdens invasieve medische procedures bij volwassenen die 30 minuten of korter duren, zoals colonoscopie en bronchoscopie. 

“We zijn verheugd om Acacia Pharma te verwelkomen als nieuwe ASA Industry Supporter,” zegt ASA-president Beverly K. Philip, M.D., FACA, FASA. “Door de samenwerking met onze Industry Supporters beogen we de perioperatieve zorgt te verbeteren. De gezamenlijke acties van Acacia Pharma en onze leden zullen tot een versterking leiden van de prioriteiten van onze vereniging, namelijk: vooruitgang realiseren binnen ons specialisme met onze initiatieven op praktijkvlak en op het vlak van patiëntveiligheid.”

“We zijn heel blij om een Industry Supporter te worden van ASA, de meest eminente organisatie ter wereld die anesthesiologen vertegenwoordigt," verklaart Chief Medical Officer Gabriel Fox, M.D. “Dit geeft ons een sterk gewaardeerde opportuniteit om met anesthesiologen van over het hele land te werken aan verbeteringen op het vlak van veiligheid, outcomes en het welzijn van patiënten. We kijken uit naar een succesvol partnerschap voor de komende jaren en danken ASA van harte voor deze opportuniteit.”

Over de American Society of Anesthesiologists

De American Society of Anesthesiologists (ASA) werd in 1905 opgericht en is een vereniging die zich richt op educatie, onderzoek en wetenschap. De vereniging telt meer dan 54.000 leden en is georganiseerd om de medische praktijkstandaarden van anesthesiologie te bestendigen en te verhogen. ASA doet er alles aan om te verzekeren dat artsen-anesthesiologen de medische zorg van patiënten evalueren en bewaken vóór, tijdens en na een chirurgische ingreep, teneinde de hoogste kwaliteit en de veiligste zorg te bieden, die elke patient verdient.

Meer informatie over het domein van de anesthesiologie is te vinden op de website van de ASA, op asahq.org. Om meer te vernemen over de rol die artsen-anesthesiologen vervullen bij het verzekeren van patiëntveiligheid, kunt u asahq.org/MadeforThisMoment bezoeken. Ontdek ASA op Facebook of volg ASALifeline op Twitter. ASA is gastheer van de ANESTHESIOLOGY®-jaarvergadering, de grootste¸ meest uitgebreide conferentie voor dit specialsime met educatie van wereldklasse, de meest recente onderzoeksresultaten en innovaties én de mogelijkheid om contacten met collega’s te onderhouden. De komende jaarvergadering vindt plaats in San Diego (VS) van 8 tot 12 oktober 202. Wie niet fysiek aanwezig kan zijn, kan zich inschrijven voor de Virtual Track, die een gecureerde selectie van presentaties zal bevatten.

< back to list