Press Releases

19 May 2021

Acacia Pharma benoemt Debra Hussain tot Chief Commercial Officer

Deze mededeling bevat gereguleerde informatie. Deze aankondiging bevat marktgevoelige informatie.

Cambridge, VK en Indianapolis, VS - 19 mei 2021: Acacia Pharma Group plc (“Acacia Pharma” of de "Onderneming”) (EURONEXT: ACPH), is een biofarmaceutische onderneming met producten in een commercieel stadium, die zich toelegt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe producten die leiden tot een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie ondergaan. De Onderneming kondigt vandaag de benoeming van Debra (Deb) Hussain als Chief Commercial Officer aan.

“We blijven sterke vroege commerciële successen halen bij de uitvoering van de strategie voor de lancering van BARHEMSYS® en BYFAVO™ in de Verenigde Staten, en we zijn enorm blij om Deb te verwelkomen in ons goed presterend team,” zegt Mike Bolinder, Chief Executive Officer van Acacia Pharma. “Ik ben heel tevreden dat we iemand van haar kaliber en met haar ervaring hebben kunnen aantrekken om ons te vervoegen en daardoor de rol in te vullen die ik bijna twee jaar terug vacant achterliet toen ik mijn huidige functie als CEO opnam. Deb brengt een uitzonderlijke commerciële ervaring mee en we geloven dat we daarmee we onze huidige activiteiten kunnen vervolledigen en onze organisationele mogelijkheden kunnen verbeteren. We geloven ook dat haar inbreng ons zal helpen om de significante commerciële opportuniteit die voor ons ligt, te maximaliseren en te doen groeien naarmate we de volgende fase aanvatten om onze commerciële groei te versnellen, zowel in de VS als in de rest van de wereld.”

“Ik vind het enorm boeiend om het team bij Acacia Pharma te vervoegen op zulk een spannend moment en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de succesvolle lanceringen van BARHEMSYS® en BYFAVO™ in de Verenigde Staten,” reageert Deb Hussain. “We delen een sterk engagement om het leven van patiënten te verbeteren, en deze producten hebben het potentieel om een positieve impact te leveren voor miljoen patiënten in de VS en de rest van de wereld. Ik ben ervan overtuigd dat er voor Acacia Pharma een mooie toekomst bestaat en ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team om het verhoopte succes waar te maken.” 

Mevr. Hussain is een uiterst ervaren commerciële leider die al meer dan 20 jaar actief is bij de wereldwijde farmaceutische onderneming Eli Lilly and Company (“Lilly”) in verschillende functies met toenemende verantwoordelijkheden. Zij was er onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en verkoop van producten in ziekenhuizen en in poliklinische setting. Tijdens haar loopbaan had ze de leiding over sommige van de grootste en meest succesrijke merken binnen de sector, en ze droeg ze de eindverantwoordelijkheid (‘profit-and-loss responsibility’) voor activiteiten die meer dan USD 2 miljard aan opbrengsten vertegenwoordigen.

Ze heeft steeds sterk presterende teams gebouwd en autonomie (“empowerment”) gegeven. Daarbij heeft ze innovatieve manieren ontwikkeld en toegepast om de betrokkenheid van klanten te verwerven. Haar diepe inzichten op dat vlak hebben geresulteerd in klantenervaringen die tot de beste behoren in hun klasse en die zich vertaalden in sterke businessresultaten. 

Recent heeft Mevr. Hussain binnen de VS-organisatie van Lilly nog een cross-functioneel team opgericht en geleid dat verantwoordelijk is voor het transformeren van het model dat Lilly hanteert om 20 verschillende producten naar de markt voor gezondheidsprofessionals brengen. De uitdaging bestond eruit om een oplossing te vinden voor de groeiende moeilijkheden die vertegenwoordigers in de sector ondervinden om fysiek toegang te krijgen tot gezondheidsprofessionals.

Voordat Mevr. Hussain in de farmaceutische sector aan de slag ging, had ze een praktijk als pediatrische audiloog in het Riley Hospital voor kinderen in Indianapolis (Indiana). Haar bacholordiploma haalde ze aan de universiteit van Wisconsin-Milwaukee, en haar Master in Audiologie aan de  Memphis State University. 

< back to list