Press Releases

20 January 2021

Acacia Pharma is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘BEL Small Company of the Year’

Deze mededeling bevat marktgevoelige informatie zoals bedoeld in artikel 7 van de EU-verordening Marktmisbruik (EU Nr. 596/2014).

Dit document is een Nederlandstalige vertaling van het Engelstalig origineel. Hoewel uiterste zorg is besteed aan het maken van een getrouwe vertaling, geldt enkel de oorspronkelijke Engelstalige versie als basis bij enige twijfel of dispuut.

Cambridge, Verenigd Koninkrijk en Indianapolis, Verenigde Staten – 20 januari 2021: Acacia Pharma Group plc (“Acacia Pharma” of de "Onderneming”) (EURONEXT: ACPH), is een biofarmaceutische onderneming met producten in een commercieel stadium, die zich toelegt op de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe producten die leiden tot een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie ondergaan. De onderneming meldt dat ze werd uitgeroepen tot ‘BEL Small Company of the Year 2020’ door Euronext Brussels op de jaarlijkse nieuwjaarceremonie, die gisterenavond virtueel plaatsvond. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat Acacia Pharma deze titel wint.

Mike Bolinder, CEO van Acacia Pharma, zei daarbij: “We zijn heel blij met deze hernieuwde erkenning. 2020 was een heel succesvol jaar voor Acacia Pharma. We verkregen goedkeuring in de VS voor twee nieuwe producten: BARHEMSYS®, een nieuw anti-emeticum dat is aangewezen voor de behandeling van misselijkheid en braken na een chirurgische operatie, en BYFAVO™, een snel werkend en omkeerbaar sedatief voor een milde verdoving van patiënten die kortdurende medische procedures ondergaan. BARHEMSYS werd in augustus 2020 op de markt geïntroduceerd en wij bevinden ons nu in de allerlaatste fase van het proces om ook BYFAVO heel binnenkort in de VS op de markt te introduceren.”

M. Bolinder vervolgde: “Onze strategie voor de toekomst bestaat eruit om beide producten in de VS te commercialiseren via onze eigen organisatie en we geloven dat we goed gepositioneerd zijn om hiermee succes te behalen. Dit potentieel succes wordt ook erkend in het recent gepubliceerde initiatierapport over Acacia Pharma van de sectoranalisten bij Jefferies. Zij hebben Acacia Pharma opgenomen als één van hun top investeringsideeën voor 2021 binnen de Europese biofarmaceutische/biotech-sector. Wij zijn blij met de vooruitgang die we het voorbije jaar hebben kunnen boeken, zeker gezien de impact van de wereldwijde covid-19-pandemie gedurende diezelfde periode.”

Op de jaarlijkse ceremonie worden de best presterende ondernemingen op Euronext Brussels gehuldigd. De titel ‘BEL Small Company of the Year’ wordt toegekend aan de onderneming die de hoogste relatieve toename van de marktkapitalisatie heeft gerealiseerd binnen de BEL Small-index in 2020. Deze winnaar van deze titel werd aangekondigd door Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussels, in aanwezigheid van Vincent Van Peteghem, Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën van België.

###

Contact

Acacia Pharma Group plc
Mike Bolinder, CEO
Gary Gemignani, CFO
+44 1223 919760 / +1 317 505 1280
IR@acaciapharma.com

Internationale media
Mark Swallow, Frazer Hall, David Dible
Citigate Dewe Rogerson
+44 20 7638 9571
acaciapharma@citigatedewerogerson.com

Investeerders in de VS
LifeSci Advisors
Irina Koffler
+1 917-734-7387
ikoffler@lifesciadvisors.com

Media in België en Nederland
Chris Van Raemdonck
+32 499 58 55 31
chrisvanraemdonck@telenet.be

Over Acacia Pharma

Acacia Pharma is een onderneming die farmaceutische producten voor hospitaalgebruik ontwikkelt en commercialiseert, gericht op een verbetering van de zorg voor patiënten die ernstige medische behandelingen zoals chirurgische ingrepen, invasieve procedures of chemotherapie ondergaan. De Onderneming heeft op deze domeinen belangrijke en commercieel attractieve onvervulde noden geïdentificeerd waarvoor ze met haar productgamma een antwoord wil bieden.

Het eerste product van Acacia Pharma is BARHEMSYS® (amisulpride injectie), dat in de VS beschikbaar is voor de behandeling van postoperatieve misselijkheid en braken (Post-Operative Nausea & Vomiting, afgekort PONV).

Het tweede geneesmiddel is BYFAVO™, met als actief bestanddeel remimazolam, uit de chemische familie van de benzodiazepines. Dit injecteerbaar product voor snel-startende en kortdurende sedatie is in de VS goedgekeurd voor gebruik tijdens invasieve medische procedures bij volwassenen die 30 minuten of korter duren, zoals colonoscopie en brochoscopie. BYFAVO wordt door Acacia Pharma voor de VS in licentie genomen van Paion UK Limited.

APD403 (amisulpride voor intraveneuze toediening en orale inname) is een selectieve dopamineantagonist voor misselijkheid en braken ten gevolge van chemotherapie (Chemotherapy-Induced Nausea & Vomiting, afgekort CINV). Dit product heeft met success een ‘Proof-of-Concept’-studie en een fase 2-studie voor dosisbepaling doorlopen bij patiënten die een sterk emetogene chemotherapie kregen.

Het hoofdkwartier voor de VS van Acacia Pharma bevindt zich in Indianapolis (IN), terwijl de R&Dactiviteiten geconcentreerd zijn in Cambridge, VK. De Onderneming is genoteerd op Euronext Brussels onder de ISIN-code GB00BYWF9Y76 en met de ticker ACPH.

www.acaciapharma.com

Toekomstgerichte verklaringen

Deze mededeling bevat toekomstgerichte verklaringen die zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en projecties met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Deze verklaringen kunnen verklaringen bevatten waarin woorden voorkomen of die door dergelijke woorden worden voorafgegaan of gevolgd zoals, maar zonder beperking: “geloof”, “verwacht”, “intentie”, “kunnen”, “plannen”, “zullen”, “zouden”, en vergelijkbare termen met een gelijkaardige betekenis of een tegengestelde ervan. Toekomstgerichte verklaringen kunnen wezenlijk verschillen van werkelijke resultaten en doen dat ook vaak. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderworpen aan risico’s, onzekerheden en assumpties over de Onderneming en haar filialen en investeringen, met inbegrip van onder andere de ontwikkeling van haar zakenactiviteiten, tendensen in de sector waarin ze actief i, toekomstige kapitaaluitgaven en overnames. Vanwege hun aard houden toekomstgerichte verklaringen risico’s en onzekerheden in, aangezien ze verband houden met toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden. Elke toekomstgerichte verklaring weerspiegelt de huidige visie van de Onderneming met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en is onderhevig aan risico’s die verband houden met toekomstige gebeurtenissen en andere risico’s, onzekerheden en assumpties met betrekking tot de zakelijke activiteiten van de Group, haar operationele resultaten, haar financiële positie, haar vooruitzichten, groei of strategieën en de industriële sector waarin ze actief is. Behalve indien vereist door de wet of toepasselijke reguleringen wijst de Onderneming en haar filialen uitdrukkelijke elke verplichting of elke initiatiefplicht af om enige toekomstgerichte verklaring die in deze mededeling is opgenomen, bij te werken, te herzien of terug te draaien vanwege nieuw beschikbare informatie of toekomstige ontwikkelingen of andersom. Toekomstgerichte verklaringen gelden enkel vanaf de datum waarop ze zijn gemaakt.

< back to list